Over mij

Cultuurshock
“Vijftien was ik, toen we vanuit Zuid-Afrika naar Nederland emigreerden en in Egmond aan den Hoef gingen wonen. Het was een cultuurshock, de verschillen waren enorm. Alkmaar vond ik wel meteen leuk en ik verhuisde daarom al snel. Het monumentale, historische en culturele, het was bruisend, er gebeurde van alles. Ik ben gewoon meer een stadsmens. Het is fijn om de deur uit te lopen en honderd meter verderop koffie te halen. Ik zou niet snel uit de stad weggaan.”

Stichting Talent And Dreams
“Via het duale traject van de studie management, economie en recht aan Inholland waaraan ik op mijn zeventiende begon, deed ik veel werkervaring op. Daarna werkte ik vijf jaar bij SNS Reaal, maar ik was begin twintig, ik wilde eigenlijk meer betekenisvol werk, iets maatschappelijks. Ik was al vrijwilliger bij poppodium Victorie en voor kleine culturele organisaties en werd steeds meer gevraagd. Toen ben ik geswitcht en ging ik aan de slag bij de Stichting Talent And Dreams (STAD), een projectbureau in Haarlem dat tot doel heeft jongeren met een eigen idee te omarmen en op weg te helpen het te realiseren. Ik rolde het concept uit naar Alkmaar en kwam zo in de Alkmaarse culturele sector. Na vijf jaar wilde ik eigen projecten, ik stopte bij STAD en begon in Cultuur Hippie, mijn bureau voor ontmoeting, creativiteit, organisatie, advies en evenementen. Een van mijn eerste projecten bij STAD – een culturele broedplaats creëren met paviljoen – nam ik mee. Dat werd Stadsstrand De Kade.”

Stadsstrand De Kade
“Zodra wij open gaan, krijgen mensen lentekriebels. De stad ontwaakt dan uit een winterslaap. Eigenlijk zou Stadsstrand De Kade een trial zijn van een halfjaar, maar 2018 was al het zevende seizoen. Een unieke plaats aan het water dat door Alkmaar stroomt. Er werken inmiddels 21 mensen, het voelt als familie. Het geheel is enorm gegroeid. Meer dan een horecagelegenheid, het is een laagdrempelige plek voor jong en oud: stads, en toch buiten. Bekend en toch nieuw. Hartstikke hip in een prachtige historische omgeving. Even ver weg van alles, en toch dichtbij. Alkmaars nuchter en toch exotisch.”

Reuring creëren
“Het Kade-publiek is heel gemêleerd en dat wil ik ook, daarom probeer ik unieke initiatieven neer te zetten: van een openlucht filmvoorstelling samen met het Filmhuis Alkmaar tot een pianoconcert met een vleugel op het zand, waar jong talent en professionele musici uit de regio een podium krijgen. Nog elke dag komen er nieuwe mensen binnen. Sommigen nemen zelf vlees mee, want je kunt hier behalve lekkere gerechtjes van de kaart eten, ook een barbecue huren. Dat is toch fijn voor mensen die in de stad wonen? Naast De Kade werk ik parttime als cultuurondernemer bij Artiance. Het is mijn taak vernieuwende kunst- en cultuurprojecten te initiëren. Ik mag reuring creëren en daar kan ik goed mijn creativiteit in kwijt.” 

Cultuur Hippie
“Ik houd ervan om dingen op te zetten, en om mensen te verbinden.  Conceptmatig bezig zijn is mijn kracht. Door de jaren heen ben ik cultureel ondernemer geworden in hart en nieren. Met de opzet van Cultuur Hippie hoop ik dat ik de creatieve energie die door mijn aderen stroomt, kan vertalen naar concrete en betekenisvolle projecten.”


FacebookFacebookFacebook