Portfolio

Cultuur Hippie is opgeleid als projectmanager, econoom en marketeer en werkt ruim 5 jaar projectmatig binnen de culturele sector. Als projectleider, producent en coördinator van festivals, tentoonstellingen, debatten en netwerkbijeenkomsten. Met inhoudelijke kennis van participatie, buurtgericht samenwerken, jongereninitiatieven en community arts. Voor grote en kleine organisaties door heel Noord Holland. Cultuur Hippie heeft veel ervaring met het leiden en coördineren van complexe en multidisciplinaire projecten en heeft samengewerkt met professionals en vrijwilligers van alle leeftijden.

“Helen Groves (1985) is de drijvende kracht achter de culturele projecten van Cultuur Hippie. Met een liefde voor cultuur en door een vleugje tegendraads te zijn weet zij zich telkens aan te passen aan de ontwikkelingen en behoeftes van de culturele sector. Organisaties en bedrijven uit de profit- en de non-profitsector kiezen voor de creatieve oplossingen van Cultuur Hippie.  Cultuur Hippie verrast met haar creatieve ideeën, haar alles kan en niets is onmogelijk mentaliteit en haar professionele werkwijze.”

Voorbeeldprojecten

Gemeente Alkmaar
Gerealiseerd: conceptontwikkeling, projectmanagement, marketing en communicatie en fonds- en subsidiewerving voor een online community voor kunst en cultuur. (www.culturelekaartalkmaar.nl)

Doelstelling:  platform creëren dat kunst en cultuur in de regio in kaart brengt via een digitale kaart met filters. Daarnaast brengt de online community de wensen en behoeftes van deelnemers zichtbaar in beeld via een online prikbord.

screen-shot-2016-10-18-at-11-03-26

TAQA Theater De Vest
Gerealiseerd: doelgroep specificatie en (deel) programmering van het Try-Out Café in TAQA Theater De Vest (www.theaterdevest.nl).

Doelstelling: nieuwe doelgroep aanboren en nieuw publiek trekken naar TAQA Theater De Vest.

kim-van-zeben-de-vest-alkmaar-try-out-cafe-1280x720-2

Gemeente Alkmaar i.s.m. Artiance Centrum voor de Kunsten
Gerealiseerd: conceptontwikkeling, projectmanagement, marketing en communicatie en fonds- en subsidiewerving van een jaarlijks terugkerende Alkmaars amateurkunstfestival. In opdracht van de gemeente Alkmaar wordt dit meerdagsfestival vormgegeven (www.festivalkuub.nl)

Doelstelling: het festival heeft als doel de amateurkunst te presenteren en te promoten binnen de regio Alkmaar, zowel op organisatie- als op individueelniveau. De nadruk ligt op kennisuitwisseling (amateurs onderling) samenwerking (amateur en instelling) en kruisbestuiving (tussen kunstdisciplines).

13346260_1158488830879845_3838789852882039676_o-2

Stadsstrand De Kade
Gerealiseerd: conceptontwikkeling, projectmanagement, marketing en communicatie, fondsen- en subsidiewerving en programmering van een tijdelijke stadsstrand (www.stadsstranddekade.nl).

Doelstelling: het cultureel aanbod binnen de gemeente verbreden, sociale cohesie versterken en een laagdrempelige plek creëren voor culturele initiatieven.

13221428_1192190447511954_512358045047288141_o-2

Muziekvijver
Gerealiseerd: conceptontwikkeling, projectmanagement, marketing en communicatie, fondsen- en subsidiewerving (www.muziekvijver.nl).

Doelstelling: jong talent een platform bieden om zich te ontwikkelen en kruisbestuiving. Daarnaast richt het podium op kruisbestuiving tussen muzikanten en uitwisseling tussen podia.

coming-soon-2

Voor een volledig cv lees je hieronder meer.
Kijk op de LinkedIn van Helen Groves of lees hier haar Curriculum Vitae

Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken door een email te sturen naar info@cultuurhippie.nl of te bellen via 06-19687542.