Over mij

Op mijn vijftiende ben ik samen met mijn familie geëmigreerd van Zuid Afrika naar Nederland. Voor mij was dit een flinke culturele omslag. Eenmaal aangekomen in Nederland was ik op slag verliefd op de Nederlandse cultuur en ik heb mij hier door de jaren heen steeds meer in verdiept.

helen-01

Na het afronden van de hbo-studie Management, Economie en Recht besloot ik aan de slag te gaan in de zakelijke dienstverlening. Toch bleef er iets knagen. Ik wilde meer. Ik wilde graag meer betekenen voor de maatschappij, maar dit kon voor mijn gevoel niet binnen een commerciële functie. Daarom besloot ik in 2010 mijn goede baan met doorgroeimogelijkheden in te ruilen voor een baan bij de non-profitorganisatie Stichting Talent And Dreams.

Voor de Stichting Talent And Dreams heb ik in de gemeente Alkmaar de tweede vestiging van deze organisatie opgezet en uitgerold. Na vier jaar heb ik deze vestiging met trots overgedragen aan een nieuwe generatie. Een organisatie moet immers blijven vernieuwen en de flexibiliteit waarborgen zodat het succesvol blijft. De tijd voor iets nieuws was aangebroken.

Door de jaren heen ben ik cultureel ondernemer geworden in hart en nieren. Met de opzet van Cultuur Hippie hoop ik dat ik de creatieve energie die door mijn aderen stroomt, kan vertalen naar concrete en betekenisvolle projecten.